Monitoring zahrady

Je vaše zahrada bezpečná? Zkontrolujte si, zda klíšťata, která se na vašem pozemku vyskytují, jsou infekční. Za cenu jedné analýzy můžete zkontrolovat až 15 klíšťat.

Jak klíšťata nasbírat

Navažte světlou jednobarevnou látku o rozměru alespoň 30x30cm, nejlépe s chlupem (bavlněná plena, flanel, hadr na podlahu....), na tyčku (klacek, lať, násada...) a tahejte ho po zemi po celé ploše pozemku. Zachycená klíšťata přeneste pinzetou do zkumavky, uzavíratelného sáčku či malé nádobky. Maximální počet nenasátých klíšťat v jednom balení je 15 kusů. 

monitoring klíšťat

 

Jak objednat vyšetření

Vyplňte objednávku vyšetření klíšťat a uveďte PŘESNÝ POČET zasílaných klíšťat. Klíšťata budou zpracována jako jeden směsný vzorek za cenu jedné analýzy.

Přidělené číslo vzorku (po vytvoření objednávky) napište na nádobu s klíšťaty nebo na přiložený papír. Vzorek zašlete nejlépe jako doporučený dopis na adresu laboratoře uvedenou v objednávce. 

Detailní popis postupu najdete v článku Postup při objednání vyšetření.

 

Klíšťata ze zvířat

Pokud chcete vyšetřit klíšťata, která jste sundali nasátá (nebo lezoucí) z vašich zvířecích miláčků, je možno dohromady zabalit jako jeden vzorek k vyšetření maximálně 5 kusů napitých klíšťat. 

 

napitá klíšťata

 

 

0 příspěvků v diskuzi

Načítám komentáře...

Váš komentář

6 důvodů, proč se s klíšťaty obrátit na nás

3 dny
Nejrychlejší v ČR
8 nemocí
Nejkomplexnější analýza
Vyšetření v Praze
Sběrné místo
18 000 klíšťat
Nejvíce zkušeností
24/7
Nonstop telefonická podpora
expresní analýza a další
Nadstandardní služby
+420 724 731 832 nebo
+420 380 120 427 (24 hodin denně)
laborator@kliste.cz
Protean s.r.o.
Dolní 2102/2 (Státní veterinání ústav)
370 04 České Budějovice
IČ: 28089421